מה צריך לדעת לפני שרוכשים אתר

לרכוש אתר יכול להיות קצת מתסכל , לא ברור איך , מי נגד מי למה ומדוע , אבל למעשה זה די פשוט , במדריך הבא אכתוב איך ליצור אתר בסיסי על פלטפורמת וורדפרס (WordPress)

שהיא הפלטפורמה המצליחה ביותר לבניית אתרים כיום , לפי הסטטיסטיקה בערך שליש מהאתרים בעולם מבוססים על הפלטפורמה הזאת

אז מה צריך בדיוק בשביל ליצור אתר?

אז בשביל זה צריך שלושה דברים עיקריים שהם 1. דומיין 2 . חברת אחסון 3. פלטפורמת בניית אתרים ( אלה אם כן אתם בונים אתר מרמת הקוד ) ואם נפרט יותר אז דומיין הזה בעצם הכתובת url שאתם רושמים בשורת חיפוש על מנת למצוא אתר מסוים , צריך שהשם הזה יהיה ייחודי לכם כדי שהמשתמשים יוכלו למצוא אותו ולהבדיל בינו לבין אתר אחר ברשת , לכן יש כאלה שמשקיעים עושים מחקר מילים קטן בחברות שמציעות אחסון דומיינים יש לכם גם דומיינים חינמיים , אך בדרך כלל הם מגיעים בהתחלה עם השם של הספק , כך שהם פחות אסתטיים ומשדרים פחות מקצועיות , לדוגמה דומיין של yazampro.com יכל להראות כך אם הוא היה חינמי ובתוך האחסון של WordPress – wordpress.yazampro.com , שכבר נראה יותר מסובך ולא מובן ללקוח הפשוט , כך ששווה להשקיע כמה עשרות שקלים בשנה עבור זה.

ובנוסף יש את החלק האבטחתי והגישה למידע פרטי של בעל הדומיין שהיא בעייתית בדומיין החינמי שניתן להגיע לפרטים רבים על בעל הדומיין ( יש אתרים שתמורת תשלום סמלי יתנו לכם המון מידע על בעל הדומיין הלא מאובטח ) וברוב חברות הדומיין כיום ניתן לאבטח את הפרטים האלה , חלקם בתוספת תשלום וחלקם בצורה חינמית , אבטחה זאת נקראת whois ואינה מאפשרת לגורם חיצוני לקבל פרטים על בעל הדומיין. בנוסף יש את החלק האבטחתי של האתר , שהוא בעצם תעודת אבטחה לאתר והיא נקראת ssl , והיא מאבטחת את האתר בעיקר ברמת הדומיין ע"מ שלא יפרץ , היום רוב חברות האחסון או הדומיינים מספקים אותו בצורה חינמית כחלק מהעסקה על הדומיין או האחסון.

אז כמה עולה לי דומיין ?

חברות רבות מציעות דומיין , השאלה הבסיסית קודם איזה דומיין תעדיפו ישראלי או לאומי ?

ההבדל מתבטא בשירות שתקבלו בעת בעיה באתר עם חברת אחסון ישראלית יהיה לכם מענה פשוט וקל יותר בשפה העברית , ועם חברה לאומית תצטרכו להתכתב באנגלית בצ'אט ברוב החברות. העניין שתקלות בדומיין הן נדירות ואין יותר מדי מה לחשוש גם אם רכשתם מחברה בין לאומית. מבחינת עלויות דומיין ישראלית יעלה באזור ה70 שקלים לשנה ובין לאומי בערך בין 7$ לשנה ויכול להגיע גם ל50$ ויותר לשנה , תלוי בשם שלו. ויש כמובן גם רכישה ראשונית שתילה כמה עשרות ויכול להגיע גם עד כמה אלפים לדומיין פופולרי.

לסיכום אין יותר מדי מה לחסוך בדומיין , חשוב רק שיגיע מחברה איכותית שתעניק תעודת ssl ותעודת אבטחת whois לשמירת פרטי בעל הדומיין.

החברות המומלצות בתחום הן : namecheap , bluehost , hostinger , a2

והמומלצת מהארץ היא InterNIC לרכישת דומיין ישראלי.

אחסון – מה חשוב לדעת ?

חברת אחסון היא ההוצאה העקרונית בשביל ליצור אתר .

אז מה זה בדיוק אחסון?

בפשטות זוהי חברה , לרוב בעלת מרכזי שרתים ענקיים המכילים כמות גדולה של מחשבים שהם שרתים , שאלו בעצם מחשבים עוצמתיים מאוד ועם יכולות עיבוד וזיכרון גבוהות שמכילים נתונים רבים ועובדים 24/7 בשבוע ונועדו לספק שירות אחסון ותחזוקה של אתרים / קבצים ועיבודים שונים ללקוחותיהם , ולכן נצטרך בעצם מחשב ש"יריץ" את האתר שלנו בצורה שוטפת כדי שיהיה נוכח ברשת ויוכלו למצוא אותו לאורך כל השבוע ברשת.

מה חשוב לדעת לפני שרוכשים אחסון ?

לחברת אחסון יש חשיבות רבה על האתר שלנו ההבדלים מתבטאים בעיקר במהירות האתר , עמידות האתר ( uptime maintainace ) , כמות הזיכרון המוקצה לאתר , פאנל האתר ונוחות שימוש , כמות תת דומיינים שניתן ליצור על האחסון (subdomains) , אבטחת האחסון , כמות האתרים שניתן לאחסן , רוחב הפס של החברה , מיקום השרתים של החברה ותמיכה של חברת האחסון באתר שלא פחות חשובה מהאתר עצמו.

ובהסבר יותר מפורט..

עמידות האתר (uptime maintainace) :

עמידות האתר היא מדד לאיכות השרת שמשאיר את האתר ב"אוויר" כדי שלקוחותיכם יוכלו ליצור איתכם קשר , טעויות קורות ולפעמים גם שרתים קורסים או לא עומדים בעומס נתונים , דבר שמשפיע על האתר ויכול לגרום לו לא להעלות תמיד , השאיפה היא להגיע לאחוז גבוה מאוד של עמידות , מ99 אחוז עמידות ומעלה נחשב טוב ובטוח.

כמות הזיכרון המוקצה לאתר : .

כמו שזה נשמע , כמות הזיכרון שהאחסון מקצא לכם שישמור את הקבצים שלכם , הקצאה טובה לאתר עובדת באזור ה100 ג'יגה זיכרון

פאנל האתר : פאנל האתר הוא החלק ה"אחורי" שאחראי על ניהול האחסון והאתר בפרט. חשוב שהפאנל יהיה נקי ונראה טוב כדי שיהיה נוח לנהל את האתר והאחסון בצורה יעילה.

כמות התת דומיינים :

תת דומיין הוא אתר פנימי היושב על דומיין הראשי של האתר ונועד כדי להוסיף ולהתקין עליו אתרים פנימיים , לדוגמה http://bicycle.yazampro.com. שהוא אתר פנימי בתוך yazampro.com , כל ספק אחסון מאפשר כמות מסוימת של תת דומיינים , למרות שאופציה זאת פחות חשובה לאנשים רגילים אלה יותר למפתחים.

אבטחת האחסון :

הנושא של אבטחה הוא בין החשובים בבחירת אחסון כיום רוב החברות המובילות גם מעניקות אפשרות לתעודת אבטחה לאתר שלכם ssl , כפי שנכתב לעיל וכן חשוב שגם החברה עצמה תהיה מאובטחת ועם רקורד טוב באספקט הזה ולכן חשוב לבדוק ולראות ביקורות על חברת האחסון.

כמות האתרים שניתן לאחסן :

כל חברה נותנת כמות מסוימת של מספר דומיינים שניתן לשים על האחסון שלה , כמובן שזה משתנה גם ביחס לחבילת האחסון שקניתם מהחברה, כך שכדאי לקחת בחשבון אם אתם מתכוונים ליצור יותר מאתר אחד.

רוחב הפס ( Bandwidth ) :

רוחב פס היא כמות המידע של האינטרנט המוזרמת ברגע נתון , ובעברית מה תהיה מהירות האינטרנט שהשרת יזרים ללקוח שלכם ברגע , דבר זה חשוב מאוד והוא משפיע על מהירות העלאת הנתונים מהאתר שלכם אל הלקוח , כי אף אחד מאיתנו לא אוהב לחכות יותר מדי כן?!..

מיקום השרתים של החברה :

מיקום מרכז השרתים הינו קריטי למהירות של קצב העברת הנתונים מהשרת שעליו מאוחסן המידע ( האתר שלכם ) הישר אל המחשב של הלקוח ולכן ככל שמיקום השרת רחוק יותר , ז"א שיהיה למידע יותר מרחק עד שיגיע אל הלקוח ולכן יקח יותר זמן לאתר לעלות וזה פקטור משמעותי במהירות האתר , ולכן מכיוון ברגע שאנו בישראל אנו צריכים לבחור חברה שמכרז השרתים שלה קרוב לישראל , יש חברות שמפריטות את השרתים שלהן בכל העולם בגלל הבעיה הזאת מה שנותן להם מענה ועצב העברת מידע מהיר ואיכותי כמעט מקום מחשב בעולם , לעומת חברות אחרות שיש להן מרכז שרתים במקום ספציפי בעולם , לרוב בארה"ב או אזור אירופה.

תמיכה :

תמיכה של החברה היא דבר חשוב ביותר , במיוחד באתר שנעשים בו הרבה שינויים תכופים , לרוב המענה יהיה עם נציג צ'אט כך שתצטרכו לדבר איתו באנגלית במקרה של תקלה , בחברה ישראלית המענה יהיה לרוב בעברית.

סיכום :

לסיכום הפקטורים החשובים לבחירת אחסון הם מהירות שתלויה לרוב בסוג השרתים של החברה , מיקומם בעולם טענות הקצאת המידע שמועבר , לסתם אתר בסיסי אני אמליץ על הוסטינגר שיש להם חבילות זולות יחסית ומחירים מעולים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *